Suzan Overmeer

Suzan Overmeer (1973) werkt sinds 2008 als veelzijdig zelfstandige in en rondom het gebied van muziekeducatie voor kinderen. Suzan bedenkt jazzprojecten voor kinderen, geeft als zangeres jazzconcerten voor kinderen, schrijft muzieklessen en liedjes, ontwikkelt leerlijnen en geeft methodiek op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Suzan heeft onlangs haar eerste kinderboek uitgebracht: Roze Ikke (2015, Clavisbooks).

Suzan is musicoloog, heeft jarenlang als muziekdocent en muziekconsulent gewerkt voor het Koorenhuis, centrum voor kunst en cultuur in Den Haag en geeft nu methodiek aan de vierdejaars studenten van de opleiding Docent Muziek van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Vanaf volgend seizoen zal ze daar ook master-studenten bij hun onderzoek begeleiden.

Suzan is in 2006 begonnen met het ontwikkelen en uitvoeren van educatieve jazzprojecten voor kinderen onder de naam Jazz4kids. Suzan heeft, samen met de muzikanten van haar band Jazz4kids, vier interactieve jazzconcerten voor kinderen geschreven. Als zangeres voert ze deze concerten uit op scholen en theaters door het hele land. In 2008 is het boek + Cd Jazz in de klas (uitgeverij De Toorts) van haar hand verschenen. Jazz4kids heeft twee CD’s uitgebracht: OP REIS (2010) en Ella, een swingend sprookje (2015). Ze geeft jazzworkshops en trainingen aan leerkrachten.

Naast haar werk voor Jazz4kids ontwikkelt Suzan ook andere muziekeducatieve projecten. Ze heeft diverse (muziek)lespakketten ontwikkeld voor Kunstgebouw (Kunst en cultuur Zuid-Holland) en werkt op dit moment voor diezelfde instelling aan een lessenserie voor Doe Kunst en voor Kijk Kunst. Ook adviseert ze binnen de Kennis en Ontwikkelgroep Kunstbalie (Provincie Noord Brabant) over leerlijnen en bijpassend materiaal. Dit doet ze vanuit de visie van `kunsteducatie met kwaliteit’. Suzan was enkele jaren liedredacteur voor de Pyramide, het tijdschrift van Gehrels Muziekeducatie. Sinds 2013 is ze als auteur regelmatig werkzaam voor dit vaktijdschrift.

Suzan schrijft graag liedteksten en versjes. Die passie heeft Suzan kunnen uiten in haar prentenboek Roze Ikke dat in 2015 verscheen bij Clavis Books. De illustraties zijn van Myriam Berenschot en de versjes heeft Suzan geschreven. Een bijzonder project dat smaakt naar meer!

Suzan Overmeer is getrouwd en heeft twee kinderen (6 en 4 jaar).Suzan Overmeer